UL COLOR s.r.o.

Barevné trendy v době koronavirové a po ní

Rok 2020 je nejen ve znamení koronavirové pandemie, ale také ve znamení změn v našich domovech.


Tato dekáda začíná se změnou designu našich domovů, a to ze současné jednoduchosti, strohosti a rovných linií k zaobleným hranám, hravosti a jakési pohodlnosti a přívětivosti.

Známé, téměř studené, návrhy designerů, kterými jsme se nechali ohromovat a inspirovat v různých televizních pořadech či na stránkách časopisů, jsou sice vizuálně dokonalé, ale domov nám slouží hlavně k bydlení, tedy žití v příjemném prostředí plném pohodlí, inspirace a vjemových vzruchů.

Již dnes je možno vidět v nabídce nábytkářských firem mnoho odvážných a kreativních doplňků, což jasně naznačuje trend změny designu našich domovů.

Spolu s nábytkem a doplňky musí jít ruku v ruce také barevnost a případně vzory výmalby našich pokojů k zajištění dokonalé synergie.

Funkční a minimalistický nábytek, čistě bílé či jednobarevné stěny pokojů již přestávají být trendy. Proč si tedy v této napjaté době trochu nezpříjemnit a nezútulnit své útočiště, kde nuceně trávíme tolik času.

Jak na to?

Rada je jednoduchá … nebojte se kreativity. Poraďte se s odborníky nebo zkuste prolistovat časopisy s různými nápady, fotografiemi novodobých designů či virtualizace.

Jaké barvy jsou trendy v roce 2020?

Vybírat můžete z palety šedé, růžové, fialové, zelené a modré. Samozřejmě můžete barvy kombinovat s čistou bílou, odstíny krémové a pochopitelně také uvedené odstíny mezi sebou.

Vždy pamatujte na odstíny svého nábytku a doplňků. Ty musí barevnost pokoje doplňovat a ne rozbíjet. Odstíny se musí vždy podporovat a zvýrazňovat, nikoli potlačovat.

Poraďte se se svým dodavatelem barev a potřebného materiálu. Není nač čekat.

Jsme připraveni vám poradit a nabídnout širokou paletu odstínů vysoce kvalitních nátěrových hmot od světových výrobců.

Vybírejte z realistických vzorníků, které vám jsou k dispozici společně s kvalifikovaným personálem.

Přejeme hezký den a příjemné domácí prostředí s našimi barvami.

+420 722 924 741