UL COLOR s.r.o.

Vybíráme barvu do obýváku

Obývací pokoj je společenská místnost, kde se schází celá rodina a proto je třeba zvláště v této místnosti podporovat dobrou náladu a spokojenost. Pomocí vhodně vybraných barev navodíme tu správnou pohodu pro rodinná setkání.


V obývacím pokoji trávíme spoustu času s rodinou i přáteli a tak bychom si měli dát záležet. U obývacího pokoje se standartními rozměry se nemusíte ničím omezovat. Stačí dobrý vkus, výběr k sobě vhodných barev a interiér bude vypadat skvěle.

Pro navození příjemné pohody volte jasnější teplé a aktivní barvy. Ve velké oblibě se v poslední době těší použití odstínů jedné barvy. Například různé odstíny žluté s černými detaily nebo červené odstíny s bílou barvou. A i zde platí pravidlo, pokud na stěnu zvolíte výraznou jasnou barvu, doplňky vybíráme střídmější a naopak. Nezapomínejte ani na koberec, je to výrazný prvek, který dokonale podtrhne celý interiér.

Neradi experimentujete s barvami? Nevadí, držte se osvědčených barevných kombinací (například bílé stěny, hnědý nábytek) a pokoj ozvláštněte jinak. Pruhem tapety s hezkými motivy, třeba za televizí, sedací soupravou nebo jím vytapetujte výklenek ve zdi. Velkou pozornost upoutá i netradiční materiál tapety.

Nestandardní rozměry obývacího pokoje

Atypické a nestandardní rozměry obývacího pokoje zmírníte optickými klamy.

K tomu lze využít opět barvy:

  • vysoký strop - snížíte tmavou barvou
  • dlouhá místnost - zkrátíte přemalováním protilehlých stěn
  • studená místnost - teplé barvy na zdech pocitově chlad zmírní

S barvami si můžeme vyhrát a vytvořit nádherné barevné variace. Nebojte se změn, uvidíte, že i malá změna vašemu domovu prospěje.

+420 722 924 741