UL COLOR s.r.o.

Vybíráme barvu do předsíně

Předsíň je prvním místem vašeho domova, které uvidíte vy nebo návštěva, když otevřete vstupní dveře. Předsíň je vstup do bytu, udává atmosféru celého bytu, a proto by neměla působit nudně nebo zanedbaně.


Jednou z cest, jak zpříjemnit vzhled chodby, je správná barevná výmalba. Do chodeb se hodí matnější barvy a jako základ využijeme barvy z přiléhajícího pokoje. Pokud chodba spojuje více místností, volíme spíše neutrální a světlejší barvy.

Z barev se do předsíně velmi hodí například žlutá nebo červená. Styl a atmosféru můžeme doplnit zajímavou dekorační tapetou. Pokud se zde objevují nějaké výklenky, výstupky nebo sloupky, lze je bez obav barevně zdůraznit.

Po celé délce chodby můžete také položit stylový koberec se vzorem. Pokud jsme zvolili odvážnější barvy na stěny, pak je dobré volit neutrální barvy na podlahové lišty a dveřní rámy.

Nezapomeňte na doplňky

Jednoduchým, ale velmi účinným doplňkem do chodby je zrcadlo, které dokáže úplné divy. Vizuálně zvětší prostor a může do předsíně přinést odraz světla z vedlejší místnosti. Abyste se při vstupu do domova cítili příjemně, vystavte na zeď své nejlepší obrázky, rodinné fotografie nebo sošky, na které máte vzpomínky. Chodba je místnost, které přemíru doplňků a vzpomínkových předmětů unese.

+420 722 924 741